Lassan már lecseng a meggy szezonja,de azért még akad a fákon meggy.
Ez a csodás pite akkor készül,amikor szokás szerint kevés idő alatt kell sütit produkálni.
A tésztája,ha ugyan lehet tésztának nevezni, már ismerős, hisz itt megtalálod .A lényeges most a töltelék, ami hasonlóan gyors és egyszerű, mégis fantasztikus ízélményt eredményez.
Tehát a tészta adott,a kikent sütőformába szórjuk a kétharmadát.
A meggyet egy lábosba öntjük, a búbjára mérünk két csésze cukrot és a fahéjat..Hozzákeverjük a pudingporokat és elkezdjük főzni folytonos keverés mellett.
Ez a mennyiség cca 10 perc alatt besűrűsödik. Ekkor még melegen ráterítem a morzsára. A tetejére rászórom a maradék morzsatésztát.
Sütőbe vele és szép rózsaszínre sütöm .
Hozzávalók:
1 adag morzsatészta ( itt megtalálod)
1,5 kg magozott meggy
2 csésze kristálycukor
2 csomag vaniliás pudingpor
2 teáskanál fahéj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése