2011. július 10., vasárnap

Káposztás lecsó, hisz indul a lecsó szezon


  Itt a kánikula,nem sok kedvem van a mekeg konyhában állni és bonyolult, időigényes ételeket kreálni. A kosztosaim viszont éhesek.
  Ezt a lecsót először egy roma ismerős asztalánál ettem cca 2 éve. Azóta rendszeresen főzöm én is, amikor a lecsó szezon tombol.
A káposztát vékony csíkokra metélem, a paprikát karikákra, a paradicsomot cikkekre és a hagymát szálasra.
A szalonnát  nagyobbacska kockákra, a kolbászt karikára.
Az egészet összerakom egy magasabb serpenyőbe, megöntözöm olajjal és megsózom, figyelembe véve a szalonna és a kolbász sótartalmát is.
Először nagy lángon sütöm, megkevergetve, majd takarékon folytatom, míg a káposzta  megpuhul.

  Én csak úgy friss puha kenyérrel mártogatva , a kenyér falatokkal kiszedve a lecsót szeretem enni.
Isteni!!!!! Kicsit legyen csípős, úgy az igazi.

Hozzávalók:
- fél fej káposzta
- 3-4 fehér paprika
- 1-2 csöves erős paprika
- 2-3 paradicsom
- 2 szép fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet szalonna
- 15 cm füstölt házi kolbász
- 1- 1,5 dl olaj
- ízlés szerint só

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése