2012. február 4., szombat

Penne, hogy a tészta is laktató legyen




Feltételezem, nem én vagyok az egyetlen, aki férfi szájból azt hallja, hogy a tészta, nem kaja, tésztával nem lehet jól lakni, illetve, hogy 1 óra múlva éhes vagyok újra. Gondolom többünknek ismerős kifogások . Pedig a tészta ételekben annyi lehetőség rejlik és gyorsan az asztalra kerülhetnének, na és nem utolsó sorban aránylag olcsón.
De érdekes módon, amint egy férfiember kinövi a pelenkás kort, a bolognain kivül más tésztát nem akar megismerni. De mi azért nem adjuk fel!!
 A tésztát a már itt  megismert módon megfőzzük.
A mártás készitése úgy kezdődik, mint egy blognai mártásé. Szép nagy fej apróra vágott hagymát olajon párolunk 1 lereszelt sárgarépával.0,5 kg darált húst adunk hozzá, és együtt sütjük a hús fehéredéséig. Ekkor én teszek hozzá egy kiskanálnyi őrölt paprikát, 4-5 gerezd zúzott fokhagymát. Felöntöm 0,5 liter paradicsomlével, sózom, borsozom, oregánó, bazsalikom, kakukkfű és kis rozmaring kerül bele.
30 dkg-nyi fejtett babot és 2 marék gombát is boritok bele.  Ezt igy együtt készre párolom. Ne maradjon túl sok leve.
Utolsónak öntök hozzá 1- 1,5 dl tejszint, kiforralom és kész.
a sajt persze nem maradhat el a tetejéről.

2 megjegyzés: