2011. december 11., vasárnap

Segítsetek!! PP tej és tojásérzékeny

 Sajnos a napokban  kiderült, hogy kicsinyke vérem PP, jelenleg az egyetlen, legkedvesebb unokám, aki tegnap múlt 15 hónapos, erősen tej és tojás allergiás.
 Ezzel felborult náluk a rend a főzés és étkezés terén. Az amúgy is rossz evő kislánytól pont a kedvenceit, a panírozott húsokat, a sajtokat, babpiskótát és társait kell elvonni.
  Végig bújtam anyjával együtt az internetet, sok használható ötletet találva. De vélem, köztetek sokan vannak, akik hasonló cipőben járnak, csak esetleg előrébb. Sok-sok tapasztalattal felvértezve a probléma kezelését illetően. Ismerve a tej és tojás pótlás költséghatékony megoldását.
Ha ezeket a tapasztalatokat megosztanátok velünk, hálás lennék.
Várom a tanácsokat akár itt a blogon, akár privi üzenetben ( anngiori@gmail.com) címen.

5 megjegyzés:

 1. Szia Anni! Nézz körül a blogok között, van néhány blogger, aki jelzi, hogy az ételek mi-mentesek.
  Köszi, hogy kitetted a játékot!
  Ja, és én is Tolna megye, csak nagyon nagy falu. :-)

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  http://daliasklub.wordpress.com/ - itt mindent megtaláltok, nagyon hasznos információkkal.
  Blogok receptekkel -
  -http://nemcsakkrumpli.freeblog.hu/
  -http://www.tejmentes.com/
  -http://www.vegagyerek.hu/
  -http://mentesreceptek.blogspot.com/
  -http://zabtej.blogspot.com/
  Jó böngészést és kitartást!

  VálaszTörlés
 3. Szia!

  Panírozáskor én sokszor tojás helyett a liszt után liszt és víz keverékébe mártom a tésztát és utána prézlibe. Nincs semmi különbség sem ízben, sem látványban.
  Pont a hétvégén próbáltuk ki a tej és tojásmentes palacsintát (víz, olaj, liszt, kicsit több só és mindenképpen kicsi cukor, szóda) kicsit tovább kell sütni, de tényleg semmi különbség!

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm mindhármótoknak a tanácsokat,próbálkozunk, próbálkozunk.

  VálaszTörlés
 5. Kedves Anni !
  Én is tej és tojásérzékeny voltam kiskoromban, de szerencsére kinőttem. Ma már szinte mindenhol található ilyen recept. Édesanyám akkoriban nem tudott internetet használni, egyszerűen elhagyta a tojást és a tejet a receptekből, vizethasznált tej helyett illetve a fehérlisztet teljeskiőrlésűvé változtatta. Ma már kapható sokféle tej helyett, de elég drága. Az ismerőseim gyerkőcei is ilyen betegek, nekik rizslisztet főztem fel vízzel olyan hígra , hogy tejszerű legyen. Ízesítettem kis cukorral és kakaóval, azt itták.
  Ja és édesanyám elkezdett szójatejet inni, de mivel nagyon drága ajánlották, hogy vegyünk egy gépet amivel lehet készíteni, ezzel rizstejet is lehet különböző ízesítéssel. Szóval, ha ez sokáig tart a kicsinél akkor érdemes beruházni.

  Mi innen vettük:http://www.szojatejgep.hu/index.html
  elég sokat használjuk

  Ezt a könyvet is használtam már: http://konyvnet.hu/konyv.php?konyv_id=31485&knsid=md86t4XU7w2fh8UVAbas7uRFZK893eS9XtpsFVT5K8npo8K58N&cim=S%DCT%C9S%20TEJ%20%C9S%20TOJ%C1S%20N%C9LK%DCL

  http://babablog.blog.beol.hu/2011/06/10/1159/-baba keksz

  http://sutisnene.blogspot.com/2008/08/gyerek-bart-csokold-torta-tej-s-tojs.html-csokis süti

  http://www.fittnok.hu/maktej- kálcium bomba

  loren

  VálaszTörlés