2014. február 4., kedd

Szilvás pite, nálunk kevés tészta....sok-sok gyümölcs





A gyümölcsös piték a kedvenceim. Almás, meggyes, szilvás mit itt....és sorolhatnám még hosszan.
Sokáig kerestem hozzájuk a nekem legjobban tetsző tésztát.
Íme. Vékony és könnyű, gyorsan összeállítható, olcsó.
Használható minden pitéhez. Nem csak a gyümölcsös pitéket készíthetjük vele, de túrós, diós, mákos töltelék is kerülhet bele.


Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 2 púpozott kanál sűrű tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vanillin
- pici só
- fél citrom lereszelt héja
Töltelék :
 Nálam most 1,5 literes üveg " pite szilva" a kamrámból.( ennek hiányában fagyasztott vagy befőtt szilva illetve valami más gyümölcs  és 10-20 dkg cukor)
- 1 cs vanilliás pudingpor

A gyümölcsöt a cukorral és a pudingporral összeforralom, kicsit hűlni hagyom. Csak langyosra, nem teljesen hidegre.
Míg hűl. elkészítem a tésztát.
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadva a többi alkatrészt, gyorsan képlékeny tésztává dolgozom.
Ketté véve, lapokat nyújtok.
Az alsó lapra ráhalmozom a tölteléket, befedem a másik lappal, villával megszurkálom a tetejét és mehet a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc múlva cca 180 fokra visszavenni a hőt addig sütöm, míg a teteje megpirul kicsit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése