Hagyományos módon kezdődik a recept, azaz végy 8 tenyérnyi (nekem szép nagy tenyerem van) vastag tarja- szeletet, sózd be, szórd meg borssal és rakosgasd formásan be egy sütő edénybe, önts rá vagy 1,5 dl vizet, aztán forró sütőbe vele.
Félúton forgasd meg a szeleteket, tartsd ott míg puhára nem sülnek. Mikor eddig eljutottál, szeletenként 1 gerezd szálkásra vágott fokhagymával szórd meg, és a már kihűlő sütőbe tedd vissza tálalásig.
Míg sül a hús, apró csíkokra vágott füstölt sonkát 2-3 evőkanálnyi olajon megpirítasz,hozzáadsz fél kilogramm rizst, együtt pirítod még tovább, majd felöntöd kétszer annyi vízzel, mint a rizs volt. Megsózod, vigyázat a sonka is sós!! Mikor felforrt, pár perc forralás után fedővel letakarod és elzárod alatta a lapot. Nincs vele több gond, nem ég le, nem fut ki és semmi egyéb bosszantó nem történik, csak szép puhára párolódik a gőzben.
Közvetlen tálalás előtt egyszer átkevered, és kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése