2011. július 25., hétfő

Kaiser smarn vagy jó öreg császármorzsa?


 Kedves barátnőm, aki Südtirolban él, hozta nekem ezt a receptet még hosszú évekkel ezelőtt. Azóta havi rendszerességgel előfordul az asztalunkon, hisz olyan egyszerű és gyors, majdnem palacsinta, mégsem kell a tűzhely mellett állnom fél délután. A hozzávalók mindig fellelhetők itthon, és mindenki kedve szerinti ízesítéssel eheti. A párom tejföllel és cukorral, a kis-nagy gyerekem mákkal és lekvárral, én pedig leggyakrabban dióval.
Ha nincs darálós kedvünk, akkor csak valami gyümölcs szörp is megteszi.Nos....
  1 liter tejet elkeverek 4 tojással, pici sóval és 1 evőkanál cukorral. Hozzáadok annyi lisztet, hogy a palacsintánál jóval sűrűbb de a nokedlinél még hígabb, még folyós tésztát kapjak.Állni hagyom egy fél órácskát.
  Vastag talpú serpenyőt felforrósítok és beleöntök 3-4 kanálnyi olajat, majd 3 nagy merőkanálnyi tésztát.

Ha megsült az alja, megfordítom és kicsi sülés után darabokra szaggatom.

Ezeket a darabokat sütöm tovább, fel-fel dobálva megfogatva őket, míg szép pirosra nem sülnek.
Ha ez megtörtént, már mehet is a tányérra.
Egy vastagabb leves után  laktató második.

1 megjegyzés: