2010. szeptember 28., kedd

Fűszeres csirkesült,kapros- tejszínes cukkinivel

  Vészesen közeledett a vacsora idő, a kosztosaim egyre sűrűbben fordultak meg a konyha közelében. Én már halálosan fáradt voltam, és nem volt semmi ötletem a vacsorához. Ilyenkor kiballagok a kamrába és átnézem a készleteket.Itt kell megjegyeznem, hogy elvetemült gyűjtögető vagyok, mintha háborús időkre készülnék, szeretem, ha van otthon mindenből tartalék.Tehát ez a nézgelődés csak ötlethozó.
  Kivettem a fagyasztóból egy adag csirkecombot, és a cukkini toronyból, mert idén ebből rengeteg termett, bevittem egy közepes példányt,ami nem volt már éppen zsenge.
  A combokat ketté vágva a forgónál  beszórtam a fűszersóval. A cukkinit meghámoztam, hisz már nem volt zsenge, majd kisebb kockákra vágtam.
  Egy vastag talpú serpenyőbe kevés olajat forrósítottam és ráraktam a csirkecombokat. Ha megfehéredett az egyik oldala, megfordítottam és ott is jól átsütöttem. Ekkor  a hőfokot visszavettem, az én villany tűzhelyemnél ez 3-s fokozat, fedővel letakartam és csendesen pároltam tovább.
 A hagymát apróra vágva egy mélyebb serpenyőben az olajon megdinszteltem az apró kockákra vágott paprikával együtt és a végén rádobtam a cukkinit is . Így együtt pirítottam pár pillanatig őket. Ételízesítővel megszórtam, megborsoztam és ráöntöttem a tejszínt. Alacsony hőfokon, fedővel félig  letakarva pároltam. Azért  csak félig takarjuk le ,mert a tejszín egyébként kifuthat. A fokhagymát összenyomva hozzádobjuk. Mikor már majdnem puha, az apróra vágott kapor is belekerül, hogy amíg a zöldség megpuhul. jól átjárja az íze. Mire ez megtörténik, a tejszín majdnem teljesen elfő, olyan jó kis szottyos állagú lesz.
  A husi közben megpuhult, a fedőt levéve róla, erősebb fokozaton zsírjára sütöttem.


  Ezzel kész is a vacsi, hisz a mellé tálalt röszti kész fagyasztott termék, aminek a kisütése cca öt perc.
  Hozzávalók:
- 4 szép tisztított, egész csirkecomb
- az általam kevert csirke fűszersó
- 1 közepes cukkini
- 1 kis fej hagyma
- 1 fehér nem erős paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- egy púpos evőkanálnyi vagdalt friss kapor
- 1 dl olaj
- 2 dl tejszín
- bors, ételízesítő

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés