2011. március 23., szerda

Fokhagymás, tojásos kukoricaleves


 Lányomnál ettünk először kukorica krémlevest, aminek a receptje azóta felkerült a blogjára ( épp ideje volt), hisz fantasztikusan finom és laktató étellel ismerkedhettem meg akkor, ami nagy fiamnak azonnal a kedvencévé vált.Nem is történhetett másképp, hisz kukorica és tortilla chips....és jalapeno paprika.... Kis-nagy fiúgyermekem ezekkel könnyen elcsábítható.
 Természetesen egy idő múltán tőlem is megrendelte ezt a levest. De gőzöm sem volt az elkészítés mikéntjéről, hisz nem leskelődtem miközben készült.Pedig kellett volna.
 Voltam a bajba, hisz a megrendelés idején TkT blogja még nem létezett, imádott unokám PP miatt nem lehetett elérni. A leves meg kellett. Nos akkor elő a fantáziával.
 30 dkg kukoricát elővettem a fagyasztóból, húsleves kockával megfőztem, kevés apróra vágott hagymát kicsi vajon alápirítottam. zúzott fokhagymával és borssal, petrezselyem zölddel,sóval fűszereztem.2 dl  tejszínes habarással besűrítettem és amikor ismét forrt személyenként 1 tojást beleütöttem, már csak óvatosan keverve, hogy nagyon ne szakadozzon szét. Pirított kenyér szeletkékkel tálaltam.
 Az eredmény mint látjátok nem lett rossz, de az eredetinek nyomába sem léphet.

2 megjegyzés:

  1. Biztos finom, én is szoktam kukorica levest készíteni, picit másképpen, csirkemellel és tejföllel, de nagyon szeretjük, még nincs fennt a blogomon, de nemsokára sorra kerül.

    VálaszTörlés
  2. Erre én is beneveznék, nyami!!

    VálaszTörlés