2011. március 20., vasárnap

Hűtő kifosztás fánk ügyben




Fánkot ettem volna, ismeritek az érzést, csak úgy jön, és "Adj Uram azonnal". De sem kedvem, sem időm nem volt kelt fánk készítéséhez.A frigoban bujkált egy kis csomag túró amit épp ideje lenne elhasználni,épp megfelelne túrófánknak, csak hát ugye ez így nálunk kevés.  Joghurt ugye szinte mindig van itthon, éppen joghurtfánk az lehetne..De akkor mi lesz a túróval? Túrófánkot és joghurtfánkot is sütöttem már több alkalommal, mindkettő bejön. Talán a kettő együtt? Próba!!!
Az eredményt itt láthatjátok. Bizony nem rossz!!


A túrót a tojásokkal és a cukrokkal kézi habverővel összekeverem,majd a joghurttal hígítom. Hozzáreszelem a citrom héját. Ez az egész cca 1 percig tart. Belekeverem fakanállal a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet ás a sót.
10 percet hagyom állni, közben felhevítem az olajat.Mindez ne történjen nagy hőfokon.Egy közepes magasabb falú serpenyőben, 2 -2,5 ujjnyi legyen az olaj, hogy a fánkocskák úszni tudjanak.Két teáskanál segítségéve beleszaggatom az olajba és pillanatok alatt pirosra sütöm. Jól megnőnek a fánkok, erre figyelni kell.
Házi eperdzsem volt a kísérő a porcukorral megszórt fánkok mellett.

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2 kis pohár joghurt
- 3 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- fél csomag sütőpor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- olaj a sütéshez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése