2011. március 21., hétfő

Hamar karfiol leves



Ezt a levest a túrós-joghurtos fánk elé főztem, friss házi kenyérrel ettük egy hideg, esős, tavaszt csúfoló délután.
Már egyre kevesebb a zöldség-készlet, a fagyasztóban viszont még találtam karfiolt. Sárgarépa nem volt kéznél, mivel a tartaléknak földben hagyott répámat és zöldségemet,(nem fagy el belőle csak kevés, a többi fonnyadás mentesen jön ki a földből) rota kapa javítás után , míg én gyanútlanul a konyhában voltam, párom kipróbálás felkiáltással bekapálta. Pont ott és pont azt. Na de ez így szokott lenni. A lényeg, hogy a levesbe nem került így répa.
A bő két maroknyi karfiolt megfőztem , leveskockával ízesített vízben, kevés vöröshagymát is szelve rá.Borssal, óvatosan sóval, és tárkonnyal fűszereztem.
Mikor puhára főtt, eperlevél tésztát főztem bele.
A végén 1 púpos kanál liszt, 1 dl tejszín és 1 dl tejföl habarékával sűrítettem.Kiforraltam és már ettük is.Forrón, sűrűn, fűszeresen, az éppen kisült kenyérrel fenséges volt.

1 megjegyzés: