2010. szeptember 14., kedd

Vacsora nagyevőknek,ha későn érek haza

  Ez az összeállítás egyike azoknak a vacsoráknak amik olyan napokon kerülnek az asztalra,mikor nagyon éhes mindenki és nekem nagyon kevés időm van.
  A cukinit hosszában cca fél centis szeletekre vágom és besózom,állni hagyom.
A főtt császárszalonnát 1 cm-s szeletekre vágom, a virsliket kicsit bevagdosom.
Vastag aljú serpenyőben kevés olajat forrósítok, mikor jó forró,beleteszem a szalonnákat ,mindkét oldalukon pirosra sütöm.Kiveszem őket és mehetnek bele a virslik.Körbe-körbe pirosra sütöm őket,majd leveszem a serpenyőt a lapról és visszateszem a szalonnákat is,letakarom,hogy melegek maradjanak.
Egy másik serpenyőbe olívaolajat öntök,kb egy szűk ujjnyit, felforrósítom .
A cukkiniket közben kiveszem a sóléből amit eresztettek,papírtörlővel leitatom róluk a levet,gyorsan lisztbe forgatom a szeleteket és mehetnek bele a forró olajba.
Gyorsan pirosra sülnek vigyázni kell rájuk.
Amikor kiveszem őket fokhagymát préselek rájuk még azon frissiben,és szépen egymás tetejére rakosgatom,hogy jó alaposan átjárja a fokhagyma íze, illata az egész kupacot.
Burgonyapürét készítek mellé,és már tálalható is a gyors vacsi.
  Mindenki megtalálja a neki megfelelőt a tálon.

Hozzávalók:
- 6 szelet füstölt, főtt császárszalonna
- 3 pár virsli
- 2 közepes zsenge cukkini
- 1 dl olaj
- 1,5 dl olíva olaj
- só
- kevés liszt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése