2010. szeptember 28., kedd

Fűszersó csirkéhez házilag

  Nem szeretem a kész, bolti fűszer keverékeket. Ott valahol hátul egy kisördög feleselget velem: " Nem tudod, hogy milyen állomány és állagjavítónak nevezett csodákkal pakolták tele a zacsit." De hogy amikor épp úgy kívánják a kosztosok, elővarázsolható legyen közel ugyanazon íz, jó ha van itthon bekevert fűszer.
  Ez a csirkés egyike kedvenceimnek. Olyan mennyiségben szórom a csirke darabokra mint a sót, hiszen 98 %-ban sóból áll.

  Hozzávalók:
- 25 dkg finom só
- 1 evőkanál őrölt piros paprika ( ha csípőset szeretnél,akkor a fele lehet erős)
- 2 púpos teáskanálnyi fokhagyma por
- 1 púpos teáskanálnyi őrölt bors
- 1 mokkás kanálnyi őrölt kurkuma
- 1 teáskanálnyi őrölt gyömbér
- 1 mokkás kanálnyi cayenne bors
- 1 teás kanálnyi őrölt koriánder
- 1 teás kanálnyi őrölt köménymag
  A szemes fűszereket kávédarálóban porrá őrlöm, majd az egészet szárazon összeturmixolom és már mehet is egy szép kis üvegben a konyha polcára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése