2011. szeptember 21., szerda

Pulykanyaka zöldséges gulyás


Ugye-ugye, jönnek a hűvösebb napok, az ember vágyik egy kis jó levesre. Pulyka nyaka lapul a fagyiban, talán egy gulyás?
A kert még mindig ontja a zöldségeket, tehát uccu neki...
Az elkészítés a hagyományos gulyás technikája.
A hagymát apróra vágva kevés olajon megdinsztelni, a pulykát fehérre sütni a hagymás zsiradékon, megszórni őrölt ,csípős paprikával, felönteni vízzel,só bors bele és lassú rotyogás közben főzni, főzni.
Ha már a hús szinte puha, akkor jöhetnek a zöldségek. Elsőnek a sárgarépa, majd a zöldbab, ami esetünkben a méteres bab, a burgonya és a gomba.1 cső paprika és egy szem paradicsom se maradjon ki, majd 2-3 gerezd fokhagyma belenyomva.4-5 szál zeller zöld, 2-3 nagyobb  lestyán levélke. Ezektől a zöld levelektől lesz fantasztikusan zamatos a levesünk.
És kész. Ennyi... 10-15 perc alatt a zöldségek megpuhulnak és már tálalhatjuk is.
Most nem írok hozzávalókat,hisz teljesen ízlés dolga,hogy miből mennyit dobunk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése