2011. január 8., szombat

Villámgyors burgonyakrémleves



 Ezekben a fagyos napokban, lelket melengető levesre vágytam. Este. Későn. Amikor már nem illik húslevesnek nekiállni.Még a kamrába sem volt kedvem kimenni, a zimában.
A  konyhában ami volt, abból gazdálkodtam csak. Így született ez a leves, ami valóban csak tíz perc.
  Felforralom a vizet a sóval. Mikor már zubog, beleöntöm a tejszínt és a burgonyapürének való pelyhet. Dobok rá kevés vajat, kézi habverővel gyorsan összekeverem. Fűszerezem borssal, cayenne borssal, őrölt rozmaringgal.
 Szalonnát nagyon vékony csíkocskákra vágom, kevés vajon ropogósra sütöm, és ezt is megszórom cayenne borssal.
 A levest kiadagolom, a tetejére rámerek a szalonnából és keveset a zsírjából is.
 Zsemle vagy kenyér szeletkéket ropogósra pirítok és a leveshez tálalom.
Ennyi volt az egész. Ugye nincs több mint tíz perc.Osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 2 dl tejszín
- 9-10 dkg burgonyapüré por
- kevés vaj
- 4-5 szelet szalonna
- só, bors, cayenne bors, rozmaring
- zsemle vagy kenyér szeletkék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése