Az évnek ebben a szakaszában, már egyre kevesebb a fellelhető zöldség a kamrámban. Az áruházak polcain magukat kellető " kitudjahonnanjött" zöldségeket nem szeretem, ritka alkalom ha kosaramba vándorolnak.
De sárgarépa még ezeken az ínséges nyarakon is szépen termett ( Istenem el ne kiabáljam!!!). Használom is boldogan, két kézzel szórva az ételekbe.
A csirkecomboknak levágom a térdét ( az ízületet) , majd kevés forró olajon átforgatom őket, míg kifehérednek.
Ezután egy szép fej hagymát szálasra szelt hagymát és 4-5 méretes sárgarépát szeletekre vágva melléjük dobok.
Az egészet átforgatom, sózom, borsozom, hozzászelek 1 -2 gerezd fokhagymát és néha-néha óvatosam megkeverve fedő alatt sütöm tovább.
Mikor a hús átpuhult, kiveszem a combokat, a hagymás répakarikákhoz teszek 1 púpos kanál mézet és csavarok bele kevés citromlevet.
Tálaláskor ezt a mézes-mázas répát a combok mellé tálalom.
Hozzávalok:
- 8-10 alsó csirkecomb
- 4-5 szép sérgarépa
- 1 fej hagyma
- 0,5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- 1 kanál méz
- citromlé
Tálaláskor ezt a mézes-mázas répát a combok mellé tálalom.
Hozzávalok:
- 8-10 alsó csirkecomb
- 4-5 szép sérgarépa
- 1 fej hagyma
- 0,5 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- 1 kanál méz
- citromlé
Nagyon guszták a receptjeid! :-)
VálaszTörlésNézz be hozzám, küldtem egy meglepit:
http://magdikonyha.blogspot.com/2011/01/dij.html