2011. január 20., csütörtök

Joghurtos szószban sütött csirkeszárnyak, a shéf kedvére


Süldő korom óta szeretem a csirkeszárnyat. Alapjában a csirke csontosabb részei vonzanak, de a szárnya különösen. A család többi tagja ugyan nem osztja nézeteimet ( lusta társaság, nincs türelmük bíbelődni a csontokkal) , de  ebben a formájában a szárnyacskák még nekik is tetszenek.
A joghurtot összekeverem az olíva olajjal, rozmaringgal, cayenne borssal, paprikával és sóval. Ebbe a mártásba beleforgatom a szárnyakat, egy magasabb tepsibe szépen lerakosgatom. A maradék szószt ráöntöm a tetejükre.

Bedugom a forró sütőbe és 200 fokon, letakarás nélkül sütöm. Ha már pirosodik a teteje, megforgatom és sütöm míg az is szép piros lesz és elsül a leve.

A végeredmény egy isteni omlós, szopogatós csirkeszárny.

Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 kis pohár joghurt
- fél deci olíva olaj
- só, őrölt rozmaring, cayennebors, őrölt paprika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése