2010. november 15., hétfő

Kókuszos csokis egyszerűség sütiben

A tejfölt kikavarom a cukorral és a tojásokkal, majd hozzákeverem a kókuszt és a sütőporral elkevert lisztet.Vajjal kikent tepsibe öntöm és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, amit cca 10 perc után mérséklek 180 fokra. Mindezt úgy teszem, hogy közben nem nyitom ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta. Ha megsült, a beleszúrt hústűre nem tapad tészta,a tepsiben gyorsan felkockázom egy jó éles késsel., Közben gyorsan összeforralom a mázhoz valókat és ráöntözgetem a tepsiben várakozó felszelt tésztára,, ügyelve, hogy a vágásokba is belecsorogjon. Általában nincs ideje kihűlni teljesen, mert amint a máz nem nagyon folyik már kezd is eltünedezni a tepsiből..Hozzávalók: -2,5 pohár tejföl( lehet benne joghurt is) -20 dkg cukor( én kristálycukorral csinálom)
- 2 tojás
- 20 dkg kókuszreszelék( ha nincs itthon ennyi, akkor kiegészítem liszttel)
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A mázhoz:
- 5 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaó
                   













4 megjegyzés:

  1. Szia Anni!a tejföl kis dobozosból két és fél pohárral kell?

    VálaszTörlés
  2. Anni! Légy szives nézd meg a receptet,a mázhoz valók összevissza vannak írva!Holnap ezt akarom megsütni,remélem észreveszed hogy írtam!!

    VálaszTörlés
  3. Szia,remélem még nem késő,igen a tejfölből kis pohárról van szó.A máz hozzávalóit valamiért 2x írtam be.Bocs.Természetesen csak egyszer kell venni.Már törlöm is a másodikat.Köszönöm,hogy szóltál.

    VálaszTörlés
  4. Szia.Aznap nem ezt a sütit ettük,de tegnap megcsináltam rizsliszttel,nagyon-nagyon finom volt.

    VálaszTörlés