2010. november 19., péntek

És még egy kevert süti - ez most túróval


Kedvenc szomszédom hozta át ezt a receptet, hogy próbálnánk ki, hisz olyan furi az egész számára. Íme a végeredmény.Az egyik harapás finom csokis a másik pedig könnyű és pikáns.

A barna foltokhoz a cukrot a margarinnal habosra kell keverni, majd egyenként beleverni a tojásokat .Ha jó habos, hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport és a kakaót is. Könnyű jól megálló tésztát kell kapjunk. Két evőkanál segítségével  nagyobb diónyi halmokat szaggatunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A sárga tésztához a tojásokat ketté vesszük, a fehérjéket pici sóval jó kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a margarinnal, a túróval, a cukorral és vaniliás cukorral, a citromhéjjal és a vaniliás pudingporral.A végén óvatosan hozzáadjuk a habot is.
A barna halmocskák közé elosztjuk a masszát.
200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és 10 perc után mérsékeljük a hőfokot 180-175 fokra.Ezen sütjük 40-50 percig( ez az idő a sütő függvénye).Ha szép rózsaszín lesz már a teteje, hústűvel megnézzük átsült e a massza. Ha a tűre nem tapad tészta, kész a sütink , Kevéske hűlés után megszórjuk porcukorral ( nem muszáj) és kis kockákra vágjuk. Hepe-hupás sütit kapunk, nem kell megijedni.
Ez egy normál gáztepsi méret.

Hozzávalók:
 Barna tészta:
  - 13 dkg margarin
  - 2 tojás
  - 10 dkg kristálycukor
  - 20 dkg liszt
  - 2 evőkanál kakó
  - 1/2 cs sütőpor
 Sárga tészta:
  - 13 dkg margarin
  - 20 dkg cukor
  - 4 tojás
  - 2 vaniliás cukor
  - 1 cs vaniliás pudingpor
  - 50 dkg túró
  - 1 citrom reszelt héja
  - csipet só

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése