2010. november 19., péntek
És még egy kevert süti - ez most túróval
Kedvenc szomszédom hozta át ezt a receptet, hogy próbálnánk ki, hisz olyan furi az egész számára. Íme a végeredmény.Az egyik harapás finom csokis a másik pedig könnyű és pikáns.
A barna foltokhoz a cukrot a margarinnal habosra kell keverni, majd egyenként beleverni a tojásokat .Ha jó habos, hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport és a kakaót is. Könnyű jól megálló tésztát kell kapjunk. Két evőkanál segítségével nagyobb diónyi halmokat szaggatunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
A sárga tésztához a tojásokat ketté vesszük, a fehérjéket pici sóval jó kemény habbá verjük.A sárgáját kikeverjük a margarinnal, a túróval, a cukorral és vaniliás cukorral, a citromhéjjal és a vaniliás pudingporral.A végén óvatosan hozzáadjuk a habot is.
A barna halmocskák közé elosztjuk a masszát.
200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk és 10 perc után mérsékeljük a hőfokot 180-175 fokra.Ezen sütjük 40-50 percig( ez az idő a sütő függvénye).Ha szép rózsaszín lesz már a teteje, hústűvel megnézzük átsült e a massza. Ha a tűre nem tapad tészta, kész a sütink , Kevéske hűlés után megszórjuk porcukorral ( nem muszáj) és kis kockákra vágjuk. Hepe-hupás sütit kapunk, nem kell megijedni.
Ez egy normál gáztepsi méret.
Hozzávalók:
Barna tészta:
- 13 dkg margarin
- 2 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál kakó
- 1/2 cs sütőpor
Sárga tészta:
- 13 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 vaniliás cukor
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése