2011. november 10., csütörtök

Krumlitortilla pirított gombával

  Ez a krumplis tortilla is egyike a gyors és nagyon jól variálható, laktató vacsiknak. Készíthetem szalonnával vagy kolbásszal, zöldségekkel variálva, sült kecskesajt kíséretében, vagy csak tejföllel tálalva.
 A krumplit tisztítás után vékony szeletekre vágom, ezt általában a hámozóval teszem. Olíva olajon serpenyőben párolom. Mikor még nem egészen puha, hozzáadom a kockákra vágott hagymát és együtt puhítom készre.
Ekkor egy tálba átöntöm az egészet. Itt sózom, borsozom és összekeverem finoman 5-8 felvert tojással.
Egy másik serpenyőben olajat hevítek, annyi krumplis-tojásos masszát teszek bele, hogy bő ujjnyi vastag legyen.
Pirosra sütöm az alját. Ekkor már mozognia kell a serpenyőben, mint a palacsintának. Egy fedőre átcsúsztatom, hogy a sült fele legyen alul, majd a serpenyővel leborítom a fedőn lévő lepényt. Egy határozott gyors mozdulattal megfordítom az egészet. Most a serpenyőbe a sületlen fele kerül alulra. Ezt is pirosra sütöm.
Három lepény kerül ki ebből az adagból, de annyira laktató, hogy biztosan elég lesz még nagyevőknek is.
 A gombához a hagymát megfonnyasztom olajon. Rádobom a szeletelt gombát, megborsozom. Most még nem sózom meg, mert akkor nagyon sok levet ereszt, és én pirítani szeretném. Nagy lángon addig sütögetem, amíg a keletkező levét elforrta. Ekkor gyorsan megsózom, petrezselyemzölddel megszórom ( ez nekem most elmaradt, mert este főztem,a petrezselyem meg kint volt a sötét kertben).


A tortillák tetejére halmozom a gombát és diós fokhagymás kenyérrel tálalom. Bátraknak savanyított chili paprikát ajánlok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése