2011. május 16., hétfő

Játék a palacsintával 2.


 A palacsintáról már írtam itt. Most gyorsan feldobjuk a hétköznapi kakaós palacsintát,hisz ugye kakaó  mindig van itthon. Nálunk egy méretes  üvegben, cukorral összekeverve várja sorát. Nem iszunk instant kakaót ha kakaóitalra vágyunk. A jó minőségű sötét kakaóporral összekevert kristálycukorból 3 kanálnyi egy bögre forró házi tejbe és már kész is. Vagy ha palacsintáról van szó mint most, akkor is csak lekapjuk az üveget a polcról.
 De térjünk vissza a játékhoz. A megtöltött kakaós palacsintákat lerakjuk szépen sorban egy vajjal kikent tűzálló edénybe.
A fagyasztóból kivesszük a maradék tojásfehérjéket, amiket összegyűjtöttünk az idők során. Kicsit kiengedve, kemény habbá verjük, félúton fehérjénként egy evőkanál cukrot is beleverve.Ha már hófehér és kemény, beledöntünk pár kanál kókuszreszeléket.
Ezt a habot a palacsintáin tetejére simogatjuk, kedvünk szerint formázzuk, díszitgetjük.Forró sütőbe tesszük és a sütőt már ki is kapcsoljuk. Szemmel tartjuk, nehogy nagyon megbarnuljon.
 Bizony leírni tovább tartott, mint elkészíteni.
 Ugye gyönyörű.

3 megjegyzés:

  1. Ez tényleg gyönyörű és milyen finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés