2010. október 12., kedd

Bögyös krumpli

 Végy egy csirke mellet, gondolj  a vacsora főzésre jutó igen kevés idődre és ha még krumpli is akad a kamrádban 
.  
  készítsd el röpke fél óra alatt ezt a finomságot.
   A csirke mell bőrét lehúzom és szépen lefejtem a csontjáról minkét oldalán.Vékony hasábokra vágom és beszórom az általam készített kedlvenc fűszer sóval.Jól összekeverem és pár percig állni hagyom.
   Közben megtisztítom a burgonyát és vékony szeletekre vágom, kb.3-4 mm. Összekeverem sóval.Egy magasabb serpenyőbe olajat teszek, ráöntöm a burgonyát és fedő alatt kis hőfokon félig megpárolom.Két deci teszinbe  keverek kevés sót, borsot, rozmaringot és összezúzott fokhagymát, és nyakon zuttyantom a krumpliszeleteket. Összerázogatom,hogy a krumpli nagyon ne törjön össze és forralom még közepes hőfokon kb 15 percig,majd lezárom és a fedőt visszateszem rá .A tejszín maradékát ekkor még elszívja a burgonya a tálalásig.
  Míg a krumpli párolódik, egy vastag talpú serpenyőben olajat hevítek,majd rádobom a csirke csíkokat.Átforgatom őket,hogy hirtelen minden oldaluk kifehéredjen. Vissza veszem a hőfokot a főzőlapon, és víz hozzáadása nélkül fedő alatt puhára párolom.Ha megpuhult, leveszem a fedőt és ismét nagy lángon pirosra pirítom. A csirke ezzel kész is.
 Tálalhatod.


Hozzávalók:
-  kb.80 dkg-s csirkemell
-  fűszersó
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejszín
- 1 ágacska friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors




  









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése