2010. október 23., szombat

Csirkemáj baconbe bujtatva , lecsós pirítósra csücsültetve

Ez a csirkemáj egy olyan estén született, mikor éppen ratatouillet- raktam el.Maradt  pár kanálnyi , ami már egy üveghez kevés volt.Vacsorát viszont kellett főznöm. A csirkemáj gyorsan elkészülő étel, nincs vele sok pepecs és minden alkalommal sikert arat. Ha meg szalonnába tekerem, tuti a bezsebelt dícséret.
Tehát a Ratatouillle adott volt,lásd itt. A májakat nem sózom csak borssal és majorannával megszórom  és becsomagolom két-két szelet baconszalonnába.Kevés forró olajra téve óvatosan forgatva erős hőfokon megsütöm egy serpenyőben. Sütőben is lehet sütni, de úgy tovább tart.
Mikor már szép piros,rácsücsültetem őket egyesével egy -egy pirítósra, amit jól megpakolok ratatouille-val.
Mivel nekem nagyevő kosztosaim vannak, ezért köretet is kell adnom mellé, szerintük burgonya pürével a legfinomabb.
Hozzávalók :
-személyenként 2 egész csirkemáj
-személyenként 4 szelet baconszalonna
-személyenként 2 szelet toast kenyér
- 0,5 dl olaj
- bors és majoranna
- ratatouille

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése