2012. február 1., szerda

Penne saját kedvemre főzve



 Bizony ez a tészta ritkán készül, a fiuk nem szivesen eszik, szerintük sok benne a borsó és túl kevés a hús. Ha egyedül vagyok, általában akkor főzök egy-egy adagot. A tésztát én megfőzöm teljesen, al dente csak egyék az olaszok.
 A tésztát megfőzöm a következő ( energia takarékos módon):
Vizet forralok, cca a fele mennyiséget, mintha frissen gyúrt tésztát főznék. Ez annyi viz , hogy  majd ha már benne lesz a tészta talán 1-2 ujjnyira lepi  el. Sót teszek bele, olajat egy evőkanálnyit, hisz általában durum tésztát főzök igy. a forrásban lévő vizbe belöntöm a tésztát, átkeverem és újra felforralom . Ekkor ismét átkeverem és lekapcsolom alatta a gázt.Letakarom fedővel , majd békén hagyom. Közben elkészitem a mártást.
Fél fej vöröshagymát apróra vágva , 2-3 szelet  szélesebb csikokra vágott   sonkával kicsit átpárolok, hozzáadok cca fél liter zöldborsót, apritott petrezselyem zöldjét, sót, borsot és együtt párolom viz hozzáadása nélkül, mig a borsó megpuhul. Ez pár percet vesz csak igénybe. Beszórom két csapott kanál liszttel, kicsit együtt piritom, majd felöntön kevés vizzel, és rögtön utána tejszinnel, miközben kevergetem, hogy szép sima legyen a mártás. kiforralom és kész is.a tésztám eddigre szépen megdagadt a forró vizbe. Ha nem szivta el az egészet, leszűröm, és már tálalható is.
Reszelt parmezánnal az igazi, de ha nincs, bármilyen intenzivebb izű sajt kerüljön a tetejére.

1 megjegyzés:

  1. Mintha összebeszéltünk volna :) Nálam spagettiből készült ma elég hasonló :)

    VálaszTörlés