2012. január 27., péntek

Bundás kenyér kifejezetten húsevőknek


  Nem most készült ez a kép. Még a nyár elején fotóztam, Most több társával egyetemben előkerült, a gépem takarítása közben. Ez bizony érdekes gondolatokat indított el bennem.
  Mikor a lányom még velünk volt, a fiam pedig kiskamaszként , ezt a típusú szendvicset  még gépsonkával és sajttal töltve készítettem, friss salátával és joghurtos öntettel került a tányérokra.
Most mikor a fiam már papírforma szerint férfi, méreteiben is erős változáson ment át, hisz több mint 2 méter és bizony jóval veri a 100 kilót, muszáj volt átgondolni az ételt. A sonkás változatból nem tudnék eleget csinálni, hogy tartósan jól lakjon. Így jött az ötlet, húspogácsával tölteni, és együtt kisütni. A saláta az maradt a régi.

 A darált húst begyúrom sóval, paprikával, fokhagymával, vöröshagymával, 1 evőkanál mustárral és pár kanál hideg vízzel.
Szögletes kenyérszeletkék közé lapitgatom, majd  felvert tojásba forgatom. Forró olajban, lassabb tűzön mint a bundás kenyeret, hogy a hús tudjon átsülni ott bent, szép pirosra sütöm.
Nagyon laktató, de most pont ez volt a cél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése