2012. január 25., szerda

Téli egytál a pincéből


  Na jó, nem mindent a pincéből szedtem össze, a szalonnát ugye nem ott tartjuk. De minden egyebet, a káposztát, a hagymát, az almát és a céklát bizony ott őrzöm.
  Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon finom. A szalonna zsírosságát ellensúlyozza a sok zöldség .
A szalonnát vékony szeletekre vágva kicsit kiolvasztom, majd rádobom a csíkokra vágott 1 nagy fej hagymát, 1, 5 kg káposztát, 4 szem almát és a 2 közepes, vékonyra szeletelt céklát. Ez utóbbit csak úgy nyersen, előfőzés nélkül. Sózom, meglocsolom egy kanál alma ecettel és időnként átkeverve, lassú tűzön párolom. Mikor már szinte kész, a közepén széthúzom, hogy a serpenyő alja előbújjon, és oda teszek egy kanál kristálycukrot. Nagy lángon addig sütöm, míg a cukor elkezd habzani, kicsit karamellizálódik. Ekkor jól összekeverem és mehet a tányérokra, jófajta puha házi kenyérrel, jó kis tunkolós vacsi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése