2011. augusztus 4., csütörtök
Bőrös malackaraj, céklás-almás káposztával
Ez az étel sem a kánikulában készített kedvenc, de hűvösebb napokon, amikor jól esik az embernek a sütő melege, gyorsan elkészíthető, mutatós és laktató étek. A malacsült pedig szerintem az Istenek eledele.
A húst csontosan 1,5 - 2 cm vastagra szeljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megszórjuk és sütőben pirosra sütjük. Részletesebben a sütőben való hús sütésről már írtam.
A káposztát és a hagymát metéltre vágjuk, a céklát és az almát szeletekre gyaluljuk. Összekeverjük sóval, borssal, megöntözzük almaecettel és magasabb falú serpenyőbe az olajon megpároljuk. Fedő alatt, időnként megkevergetve tesszük mindezt. A vége felé, mikor már puha a káposzta is, a közepén széthúzzuk és 1 kanál cukrot teszünk a edény aljára, ami kicsit átsül, karamellizálódik. Óvatosan elkeverjük ezzel is és kész is
Hozzávalók:
- 1,5 kg malackaraj
- 1 kg káposzta
- 3 db cékla
- 2 db alma
- 1 fej hagyma
- almaecet, só, bors fokhagyma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése